Ad Layer CMP eliminerar mellanhänder, ger lägre kostnad per kommunikationstillfälle

In Content Marketing, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns fler CMP, Creative Management Plattformar i landet. Ad Layer kallar sig den andra i raden av Creative Management Plattformar med ursprung i Sverige.

Ad Layer startades så tidigt som 2015 med målet erbjuda designera att skapa många olika varianter av HTML5 banners, utan att behöva ta till kod. Grundarna av bolaget ska ha mångårig erfarenhet från adserving, hosting och datamodellering. Ad Layer ska ha startats upp efter att identifierat att det fanns många aktörer som bara ville tjäna pengar på hur kunders data använts i media.

” – Vi tyckte vi att det behövdes en aktör som kan lösa kundernas produktionsutmaning samtidigt som vi säkerställer att kundenas data sparas i rätt system genom att alla annonser och assets servas i Doubleclick, Adform och motsvarande.”

Säger Anders Björling till MKSE.com. Ad Layer vill lösa produktionsutmaningen där kunder snabbt kan skapa många versioner antingen manuellt och/eller automatiskt med hjälp av en feed. Därför är kreativa byråer och mediabyråer i och utanför Sverige även en stor målgrupp.

” – Eftersom vi inte sparar någon data om personer är vi helt GDPR compliant men det ger också våra kunder en garanti att vi aldrig kommer använda kundernas data eller sälja media.”

Idag används Ad Layer av Storytel, Volkswagen Group, Telefonica, Cisco, Trygg-Hansa, El-giganten, Choice Hotels, Kronans Apotek mfl. Vinsten för samtliga kunder ska vara en ökad relevans, bättre optimering och lägre kostnader per kommunikationstillfälle. Detta då all data sparas i rätt system och inte system som Ad Layer.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss