Adogio vill konkurrera ut svenska nyhetsredaktioner med AI

In AI, Machine Learning, Botar, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som att mediehusen och förlagen inte hade det svårt nog dessa dagar. Nu släpps även svenska Adogio, som kallas världens första helt automatiska nyhetsredaktion. AI-tjänsten har i format som Wordpress-plugin, iFrame eller API börjat erbjuda olika typer av automatiskt AI-genererade nyhetspubliceringstjänster för valda ämnen. Kategorier, ämnen och geografi anges som värden att starta med för att bygga sin egen redaktion. Ett exempel från start är "Göteborgsnyheter" som ser ut som följer. Nyhetsflödet känns initialt väldigt snarlikt...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon