Adogio vill konkurrera ut svenska nyhetsredaktioner med AI

In AI, Machine Learning, Botar, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som att mediehusen och förlagen inte hade det svårt nog dessa dagar. Nu släpps även svenska Adogio, som kallas världens första helt automatiska nyhetsredaktion. AI-tjänsten har i format som WordPress-plugin, iFrame eller API börjat erbjuda olika typer av automatiskt AI-genererade nyhetspubliceringstjänster för valda ämnen. Kategorier, ämnen och geografi anges som värden att starta med för att bygga sin egen redaktion. Ett exempel från start är ”Göteborgsnyheter” som ser ut som följer.

Nyhetsflödet känns initialt väldigt snarlikt och baserat på samma typ av datakälla (polisrapporter, TT-telegram etc.). Men som med all AI är tanken att detta ska bli bättre med tid och destå fler datakällor som Adogio förses med.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe och Google gör gemensam sak med Firefly och Bard generisk AI

Några fördelar med AI-innehåll ska vara att det är SEO-optimerat och med en tonalitet som anpassas efter avsändaren, menar skaparna. Tjänsten marknadsförs just nu över kanaler som Linkedin. Lingmill som är företaget bakom adogio.com.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss