Adyen vinner över Klarna bland Sveriges största omnikanal och online kassasystem

In Check out/Kassasystem, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Allt fler ansluter till H&M, Electrolux, Husqvarna, Daniel Wellington, Gant och första storkunden Spotifys val av betallösning. Holländska Adyen fick idag även in Åhlens (annars en Salesforce, Dynamics 365 och Intershop-användare) som ny svensk kund. De kommer strax efter att andra omnikanalberoende varuhus som Jula och Elgiganten valt lösningen digitalt och fysiskt.

Alla kunderna hoppas på att Adyens stöd för många olika internationella favorival inom betalning ska kunna konvertera kunder med annorlunda preferenser inom anslutna tredje-parts betallösningar. På plats i ett land som Sverige som internationella gäster, nyanlända eller enbart besökande. För betalviljan skiljer sig världen över. I Polen står Dotpay för 45% av alla transaktioner på nätet, medan USA fortfarande 2018 domineras av betalkort.

Vi har mer på samma ämne:  Lågkonjunkturen pressar siffrorna, antalet Martech-verktyg per företag sjunker

Klarna är t ex ett av de inkopplade stöden som finns att välja för svenska kunder som kommer in via en Adyen betallösning. Adyen har även varit snabba att haka på och integrera med Sitoos stilbildande fysiska kassa vi skrivit om tidigare.

Andra nya användare av Adyens API i Sverige är Swedish Match, Paradox, Sneakers N-Stuff, BookBeat, Storytel, Uber Sverige, Foodora, Mat.se, Viaplay, Joe&The Juice och SAS.