Aftonbladets nya robotar författar artiklarna inom sport, väder och trafiknyheter

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Schibsted har presenterat sin egen Futurereport där de avhandlar synen på den egna, och framtidens, journalistik och innehållsskapande. Tidigare har det varit mycket fokus på den inloggade webben, identiteter online och hur mediebolaget ska lyckas avskärma sig från Facebooks tidigare ensamrätt inom området. Men i år berättar Schibsted även att de sedan ett tag tillbaka framgångsrikt släppt loss robotar på Aftonbladet i Stockholm. I ett internt artificial intelligence (AI) och natural language generation (NLG) projekt ska...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon