AI-övervakad, obemannad shopping i nya Pressbyrån Go som just öppnat

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Amazon, CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Reitan Convenience ligger inte på latsidan. De släpper nu ännu ett nytt koncept i obemannade automatiserade butikskonceptet Pressbyrån Go för helägda kedjan med samma namn. Och det nya tillagda namnet är även identiskt med förebilden, Amazon Go. De öppnade sin första obemannade butik redan 2018. Pressbyråns variant finns i Mall of Scandinavia i Solna, Stockholm. Patrik Kimling är ansvarig hos Reitan.

Pressbyrån Go har dubbla dörrar för att även hantera in- och utpassering i Corona-tider. Du behöver släppas in via Pressbyråns egna app, ange din betalkortsinfo och scanna en QR-kod. Därefter stängs dörren bakom dig och kameror i taket, samt tyngd och tryckavläsar på hyllona läser avDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Journalisten.se uppdaterar sin digitala närvaro, skippar inloggning


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon