AI-övervakad, obemannad shopping i nya Pressbyrån Go som just öppnat

In AI, Machine Learning, Botar, Amazon, CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Reitan Convenience ligger inte på latsidan. De släpper nu ännu ett nytt koncept i obemannade automatiserade butikskonceptet Pressbyrån Go för helägda kedjan med samma namn. Och det nya tillagda namnet är även identiskt med förebilden, Amazon Go. De öppnade sin första obemannade butik redan 2018. Pressbyråns variant finns i Mall of Scandinavia i Solna, Stockholm. Patrik Kimling är ansvarig hos Reitan.

Pressbyrån Go har dubbla dörrar för att även hantera in- och utpassering i Corona-tider. Du behöver släppas in via Pressbyråns egna app, ange din betalkortsinfo och scanna en QR-kod. Därefter stängs dörren bakom dig och kameror i taket, samt tyngd och tryckavläsar på hyllona läser av [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]vad du väljer att ta med dig. Vid utpassering får du OK:a att AI:t läst av rätt varor. Därefter kan du passera ut. Kvittot kommer såklart digitalt (en teknik Pressbyrån och systerbolaget 7-Eleven utvärderat länge tillsammans med Cardivation Digital Reciepts).

Vi har mer på samma ämne:  Io köper tredje svensk byrå, siktar på 28 förvärv

Utbudet innehåller mat, dryck, snacks, mellanmål, kaffe och hygienprodukter, precis som i de bemannade butikerna. Om besökaren ångrar en vara ska den bara ställas tillbaka på samma hyllplats du tog den ifrån. Då försvinner den automatiskt från din virtuella varukorg.

Pressbyrån är även en WordPress-användare sedan 2017. Cardivation har utvecklats av svenska CNS, ett betalkortsteknikföretag som ägs av olje och smörjmedelsföretaget EMO Oil Ltd. (som i sin tur ägs av DCC).[/ppp_patron_only]