AI-stöd hos över 10% av Sveriges kommuner genom Rek.AI

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

AI:t flödar hos de svenska kommunerna. Hela tio procent av alla kommuner ska redan vara användare av svenska Rek.ai, som MKSE.com skrivit en del om sedan starten. Lomma kommun är en av de senaste användarna av den smarta tekniken:

“- För oss i en liten kommun med begränsade kommunikationsresurser är rek.ai perfekt. Funktionerna är lätta att installera och sedan sköter i princip AI:n sig själv, och blir dessutom smartare med tiden. Vi hade aldrig haft möjlighet att kurera den här typen av personaliserade förslag utan en AI. “

Säger Max Borrero, Digitaliseringsstrateg Lomma kommun. Lomma använder rek.ai både för att automatiskt uppdatera länkarna under ”Hitta direkt” på förstasidan och på deras genomgångssidor. Målet med att addera rek.ai är att besökare ska slippa processen att förstå informationsstrukturen utan istället direkt hitta rätt, men också inspireras att upptäcka allt det innehåll som erbjuds från kommunen. Resultatet blir att var fjärde besökare tar hjälp av AI:ns rekommendationer för att hitta den information de letar efter. Tidigare var processen att sortera och välja ut länkar helt manuell, men genom att använda artificiell intelligens är det både automatiserat och ger varje besökare relevanta rekommendationer. Den tid redaktörerna nu sparar kan istället användas till att ta fram ännu bättre information och inspirerande texter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce kastar sig över GPT-3 hysterin, Einstein AI döps om till "EinsteinGPT"

Nästa mål för Rek.ai är att 33% av kommunerna ska bli användare.