AIK Fotboll ska bli personligare, väljer Martech stöd av Data Talks. Apsis valdes bort

In Marketing Automation, Nyheter, SalesManago by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

De nyblivna svenska mästarna AIK Fotboll sökte en partner för att få en bättre bild av alla fotbollssupportrars intressen. AIK ville även bli bättre på att personifiera kommunikationen och öka försäljningen av biljetter och merchandise. Efter en proof-of-concept under hösten 2018 lärde man sig personifiera dialogen med klubbens supportrar och Data Talks samt SALESmanago marketing automation köptes upp.

”– Vi tar nu ett samlat grepp om den digitala marknadsföringen och ser fram emot fortsatt fina resultat med ökat engagemang och en ökad försäljning. Data Talks erfarenhet inom området sport är en garanti för långsiktig framgång.”

Säger AIK Fotbolls biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg.

”– Det är mycket roligt att AIK Fotboll, ett av Sveriges starkaste varumärken, valt att samarbeta med oss. Det är ett bevis på att våra erbjudanden inom martech får ett bra gensvar också i sportbranschen. Samarbetet med AIK Fotboll ger oss ytterligare en partner inom fotboll, ett område där vi kommer att fortsätta växa under 2019.”

Säger Data Talks vd Stefan Lavén.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAS väljer Salesforce Marketing Cloud för lojalitet och Marketing Automation

Tidigare SharePoint användaren (old.aikfotollag.se finns fortfarande uppe) AIKfotboll.seär även en Laravel PHP Web Framework användare med Hotjar indrivning/analys och en mängd Amazon Web Service AWS Cloudfront.net-stöd för alla bilder. SALESmanago marketing automation ersätter delvis tidigare installationer av Apsis Marketing Automation för epostutskick.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.