AI:s betydelse för mer- och kringförsäljning online enligt Shopify

In AI, ChatGPT, Machine Learning, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Shopifys högsta chef Harley Finkelstein har labbat med OpenAI ChatGPT API:t i veckan och är imponerad av vad det kan göra med Shop Pay, Shopify och Shopifys chatassistent i Shop.app.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Den kan hjälpa han i en dialog att köpa precis alla rätt saker för en middag han teoretiskt arrangerar. Det uppdaterade ChatGPT-AI:t frågar om vilken typ av japansk mat det är, om även tillbehör för köket behövs köpas in och mycket mer. Dialogen kan gå i olika riktningar beroende på svaren kunden anger. Precis som vid samtal med en duktig butiksförsäljare. Shopify verkar tro att nästa genereations AI i e-handel kommer göra mycket för mer-, kring och utökad försäljning. Ett accept i chattdialogen lägger så klart även varorna direkt i varukorgen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GPT-3 och ChatGPT blir del av CX-produktbeskrivningar, så används AI-tekniken för att sälja

Shopify har sedan ett tag tillbaka varit faschinerade av vad AI kommer göra för egna SaaS plattformen och har nyligen avtäckt hela sitt eget område om AI innovation inom egna ekosystemet (”Shopify Magic—Shopify’s artificial intelligence tools”).