Akademiska Hus köper in intranät på SiteVision från Consid

In Intranät, Java, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Bara 48 månader efter valet att köra på Episerver DXC av HiQ har Akademiska Hus tänkt om. Det nya intranätet, som släpptes nu i februari, landade istället på en SiteVision levererad av Consid.

Utmaningen initialt ska ha varit att stödja en funktionsindelad och geografiskt spridd organisation med 500 anställda spridda på 25 orter med t ex nya sociala funktioner, samarbetsfunktioner och en enklare dokumenthantering. Organisationen ville effektiva arbetssätt, samarbete och erfarenhetsåterföring. Detta för att på bästa möjliga sätt stötta de i det dagliga arbetet.

Vi har mer på samma ämne:  Jacuzzi investerar i global Salesforce Commerce e-handel med IoT-underhåll och fälttjänstestöd

Lösningen ska utgå från SiteVisions standardmoduler, men anpassat till Akademiska Hus specifika behov. Det nya intranätet ska ha försetts med sociala funktioner som möjliggör nätverksbyggande internt mellan kollegor.

”- Det har varit lätt att lära våra redaktörer att använda verktyget och för användarna har det blivit ett lyft att få ordning och reda. Det är också riktigt lätt att hitta vad man söker, både via enkel struktur men också för att sökmotorn är bra. Samarbetsytorna har kommit igång över förväntan och vi ser en ökad aktivitet för varje vecka som går.”

Säger Ann Söderström, internkommunikationsansvarig på Akademiska Hus.