Aktiespararna kastar ut Episerver, bygger nyhetswebb på open source plattform

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Awaves Carl-Johan Beckman hör av sig till MKSE.com och berättar om vad de sysslat med under våren. En av de större releasen de står bakom är den helt nya webbplatsen åt välkända förbundet Aktiespararna.

Aktiespararna har övergett strategin att bygga vidare på sin blott 3 år gamla Episerver-licens för en ny Drupal 7 open source webbplats. Nya Aktiespararna.se har ett tydlig nyhetsförmedlande yttre med både webb-TV, aktiegrafer (gjorda i Highcharts som vanligt) och väldigt många nyhetssektioner. Nästan ännu mer ”Bloomberg-aktig” än självaste Di.se i sin senaste, mörkare 2017-redesign. Registreringsmöjligheterna för ett medlemskap (via Drupal) är generösa med hela fyra sociala login (via OneAll.com tjänsten i widgetform).

Sajten är 3,5 MB stor och laddar på 6-8 sekunder (Pingdom). Även tidigare sajter som Analysguiden har hamnat på den nya Drupal-installationen.

Sajten ska leva upp till förbundets mål att vara den naturliga mötesplatsen för intresserade av aktier, aktiefonder och aktierelaterade instrument.

Drupal hade en fin period som nyhetswebbsplattform i Sverige för 5-6 år sedan då Lärarförbundet och Unionen lade nyhetswebbar på plattformen.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  iO på gång att köpa upp större reklambyrå i Stockholm

Leave a Comment