Al-Jazeera använder Drupal i molnet för trafiktoppar

In Cloud / Förvaltning, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Al-Jazeera lutade sig mot en skalbar Drupal 7-blogglösning då nyhetskanalens bloggtrafik ökade med 2000% under revolutionen i Egypten. Lösningen driftas i molnet hos Acquia Managed Cloud och implementerades av moderbolaget Acquia själva. Nu när trafiken gått ned något skalade Al-Jazeera även ned mängden LAMP-servrar och den totala kostnaden. Det är dock osäkert vilken/vilka sajter som ligger på Drupal. Huvudsidan Aljazeera.net verkar dock ännu ligga kvar på en custom Microsoft Visual Studio.NET 7.0 utvecklad lösning. Även...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Mmmh, såg det sedan. Tycker open source produkter ibland är väl snabba att titulera sig ”leverantörer” till mediahus utan att berätta exakt vad de levererar. Aljazeera.net är ju ändå den som räknas.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.