Al-Jazeera använder Drupal i molnet för trafiktoppar

In Cloud / Förvaltning, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Al-Jazeera lutade sig mot en skalbar Drupal 7-blogglösning då nyhetskanalens bloggtrafik ökade med 2000% under revolutionen i Egypten. Lösningen driftas i molnet hos Acquia Managed Cloud och implementerades av moderbolaget Acquia själva. Nu när trafiken gått ned något skalade Al-Jazeera även ned mängden LAMP-servrar och den totala kostnaden. Det är dock osäkert vilken/vilka sajter som ligger på Drupal. Huvudsidan Aljazeera.net verkar dock ännu ligga kvar på en custom Microsoft Visual Studio.NET 7.0 utvecklad lösning. Även English.aljazeera.net är ASPX-filer. Update: Det verkar blott vara dessa bloggsidor som kör moln-Drupal 7. Al-Jazeera kommer till Sverige för...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa all information och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of Martin's Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Mmmh, såg det sedan. Tycker open source produkter ibland är väl snabba att titulera sig “leverantörer” till mediahus utan att berätta exakt vad de levererar. Aljazeera.net är ju ändå den som räknas.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.