Alla överger QR-koden, utom ett gäng Göteborgare

In Check out/Kassasystem, E-handel, Facebook Open Graph, Nyheter, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Diglias hoppas på QR-kodens comeback. Göteborgsföretaget har en app de hoppas ska koppla samman digitalt presenterade (!) QR-koder med användarens egenhändigt inmatade personliga och demografiska uppgifter (som skostorlek på en sko e-handel). Allt via en app.

Så hoppas bolaget förenkla mer personliga inloggningar hos olika e-handlare och sajter. Känns som dagens sociala nätverk har några upp på startup’en. Gigya har berättat att i år använder fortfarande massiva 70%+ av e-handlarna Facebook för personliga detaljer (15% använder Google Plus, 7% använder Amazon och 3% loggar in med PSP’n eBay PayPal).

Och även t ex Klarna ligger ett, två eller elva steg framför. Och då har de även kontroll över de ännu viktigare betalningssätten. Diglias har inte presenterat något bokslut, eller några kunder, ännu.

%
av e-handlarna föredrag Fejjan för att mata in personliga detaljer, ned 2% från 2014

Nog verkar QR fortsatt vara en flopp. Den större aktören inom området, noterade SEQR / Seamless har bara i år fallit med över 50% på börsen. Pilottestande McDonalds påpekade redan förra året, då QR fortfarande inte var helt utdömt, att det enbart en ”försvinnande del” av deras kunder som valde betalsättet efter ett pilotinförande.Seqr

Både Seamless och Payair har under 2015 fått krypa till korset och addera ”konkurrerande tekniken” (med hårdvarustöd hos Androidlurar) NFC till sina erbjudanden. Även om Seamless i somras släppte QR-försedda ”Blocket e-handeln” MyShop och förra året testade QR-försäljning direkt via banners.

Siba och Webhallen som testade QR koder i sin e-handel 2011 har idag lagt ned sina Payair satsningar.

Apple ska ha sett över QR-tekniken för några år sedan men inte bedömt den ha framtiden för sig. Därav har aldrig tekniken följt med in i OS’et. Ett måste för att få med gemene man. Det lämnade marknaden öppen för QR-avläsningsappaktörer som Mopper. Men de har visat sig för svåra för användare att hitta till och installera.

Vi har mer på samma ämne:  1500 synkroniserade drönare lyste upp QR-kod reklam

Kommentarer

  1. Future of #QR payments with @seamless @payair with results from @mcdse –
    70% still prefers Facebook social login.

Leave a Comment