Allsvensk omnikanal-upplevelse väntas nästa år, SEF digitalsatsar

In Android, iPhone, Nyheter, Omnikanal, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) har tagit på sig att skapa en ny sömlös digital helhetsupplevelse för fotbollsfansen och kullarna inom Allsvenskan och Superettan nästa år. Målet är att etablera:

”Den enda digitala kanalen en svensk fotbollssupporter någonsin kommer att behöva.”

Kodexe ska fått förtroendet att bära ”kaptensbindeln” när den nya, gemensamma plattformslösning för att klubbarna nu tas fram inför 2017. De ansvarar för digital infrastruktur och att ta fram funktionalitet i en personaliserad lösning. Målet sägs vara att klubbarna framöver ska få:

”Ge sin publik en upplevelse utöver det vanliga .. integrerad match- och ligaupplevelse på arenan såväl som utanför arenan. Den digitala kanalen ska kunna ta olika skepnader beroende på position och situation.”

I en och samma app ska det gå att:

  • Köpa och lagra biljetter
  • Beställa mat och dryck
  • Streama live-video och
  • Se höjdpunkter i repris

Svenskelitfotboll.se är en icke-responsiv WordPress lösning, liksom Allsvenskan.se och Superettan.se numera är. Kodexe har tidigare fått i uppdrag att ta fram Malmö FF:s digitala satsning, då på Sitecore CMS.

Kodexe har även installerat inRiver PIM åt S:t Eriks mark- och VA-system samt integrerat Digizuite Digital Asset Management för Episerver CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Delorean ny digital partner för organisationen Kvinna till Kvinna

Leave a Comment