Amazons Nordenchef om lager, Postnord och Prime Sverige. Kundernas föredragna Amazon-konsultation och ny Amazonbyrå

In Amazon, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under torsdagseftermiddagen på ehandelseventet NXT passade Wellstreets Sïmon Sanebeck på att ställa motsvarande ”21 questions” till Amazons Norden- och Europaansvarige Alex Ootes. Genom den övningen fick vi veta att fler fraktleverantörer än PostNord kommer användas (Kuehne+Nagel), det kan bli aktuellt att köpa upp svenska aktörer inom logistik, e-handel och lager, Eskilstuna är tänkt som primärt ”fulfillment”-lager, lanseringsdatumet är inte riktigt spikat (kan vara dynamiskt satt, beroende på hur många svenska bolag som skriver upp sig), det kan bli Prime för Sverige, Alexa verkar inte komma på svenska i samband med att marknadsplatsen öppnar samt att vår egen valuta kommer stödjas. Swish och lokala betalsätt eller banker verkar däremot inte finnas med från start i höst.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Enfo gör satsning på blended/offshore AWS, IBM och SAP expertis inför lågkonjukturen

MKSE.com passade även på att ställa frågor till svenska Amazonbyrån The Early Birds som sponsrade dagen om vilken typ av svenska kunder de just nu hjälper, och med vad exakt. Samt vilket betyg och omdöme de gav Amazons egna, främsta svenska referenscase som senaste veckan lyfts fram vid olika företagspresentationer, Nicks sockerfria godis. De hade inte någon insyn eller idé varför just Nicks lyftes fram av Amazon eller vad de gjort så speciellt. Nicks har via inhouse själva skött all sin Amazonhantering, SEA, CRO och produktlistningar, visste bolagets Dag Bengtson. Den tvååriga byrån var även fortsatt förtegna med vilken typ av kunder de just nu jobbar med samt vilken typ av konsultationserbjudande som är vanligast bland de svenska kunderna att testa på. The Early Birds jobbar främst själva med de fem tjänstedelarna Digital Marknadsföringsstrategi, Amazon Seller Full Management, Sökannonsering (SEO/SEA/SEM på Amazon), Annonsering på Sociala medier och Konverteringsoptimering (CRO).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Finansinspektionen senaste myndigheten som satsar på ett amerikanskt Pega low-code verksamhetssystem

Samtidigt har vi fått ytterligare ett gäng Amazon-rådgivare och en ny ”byrå”. Det är Zington som aningen sent till festen hakar på med ett nytt affärsområde inom Digitala marknadsplatser som ska ledas av Nicolai Grevstad. För företag som planerar en kommande etablering på den europeiska marknaden kan Zington bistå med förberedelse inför försäljning, registrering av produkter, trafikgenerering samt hantering och övervakning av Amazon Marketplace.