Amelia bjuder in till egna AI-labbet högst upp i skyskrapa, skapar AI-marknadsplats

In DMP, Data Management Platform, Nyheterby Martin Edenström

IPsoft öppnar idag upp nya Amelia City som kallar ett världsunikt interaktivt laboratorium för AI i New York. Det är hela 20:e våningen i IPsofts huvudkontor i centrala New York som gjorts om till nytt AI-labb.

“- Vi är stolta över att öppna Amelia City, detta världsunika AI-lab, och tillika den första ”off-the-shelf”-lösningen för avancerad AI, Amelia Marketplace. Vi har utvecklat en fantastisk miljö att uppleva artificiell intelligens i, där besökarna själva enkelt kan visualisera hur de kan förbättra sina affärsverksamheter. Den fjärde industrirevolutionen har redan startat, och Amelia går först i ledet.”

Säger Chetan Dube, vd på IPsoft.

Fler artiklar om ämnet:  Salesforce Prediction Builder AI vet när en kund är på väg att lämna

Samtidgt lanseras idag Amelia Marketplace, branschens första förpaketerade lösningar för artificiell intelligens (AI) som är färdiga att använda från start inom bland annat bank, telekom, service, försäkring och hälsovård. IPsoft vill med satsningen förenkla och skapa en slags bemanningstjänst för att anställa en digital kollega som är färdigtränad för olika branschspecifika yrkesroller.

Adobe var minst lika innovativa med en “marketplace” inom ett annat område för några år sedan då de introducerade “Audience Marketplace for Data Buyers”. En inbyggd marknadsplats inom Adobe Audience Manager (numera DMP) där du kunde köpa data om t ex köpbeteenden inom en viss målgrupp och en viss vertikal.

Fler artiklar om ämnet:  Svenska byråer tar plats bland årets 100 ledande digital agencies

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.