Ännu ett nedlagt EPiServer Community, hur länge överlever produkten?

In Chatbots, Community, Facebook Pages, nopCommerce, Nyheter, Open source PHP, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Lantmännen Bondeliv.se är ingen EPiServer-referens av DQ Consulting länge. Det döende EPiServer community-området tvingas se ännu en tappad referens till WordPress CMS 3 och open source.

Denna referens verkar dessutom så pass nöjd med att gått över till öppen källkod att de vill berätta om det öppet på startsidan.

http://www.episerver.com/SiteThumbnails/www.bondeliv.se.png

Lantmännen kör inte sajten längre. Årsskiftet 2010-2011 lämnades den fortsatta driften av Bondeliv vidare till Mamilldo som ägs av Thomas Mårtensson.

EPiServer släppte EPiServer Community 4 och EPiServer Relate+ 2.0 för ett tag sedan. Men som MKSE.com rapporterat har referenserna de senaste 6-9 månaderna skinit med sin frånvaro och de är få av alla, numera 500 partners, som verkar välja att lägga alltför mycket utvecklings- och utbildningstid på den nischade community-plattformen.

Facebook Pages och open source har sopat rent som tillhörande personalisering/communityprodukt. På samma sätt som WordPress open source sopade rent som tillhörande blogg-modul under 2009-2010.

Mer press på EPiServer Commerce teamet att få fram en konkurrenskraftig produkt jämfört med nopCommerce, UberCart (Drupal etc.), Katris, Core Ecommerce Lite och de andra. Så inte det loppet också förloras till open source och ett ”WordPress-liknande alternativ”.

Leave a Comment