Antalet M&A och byråförvärv minskade med 15 procent, ned med totalt 4,8 biljoner

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu är det bevisat, det har bara inte känns som M&A- och förvärvshysterin i branschen verkligen har förändrad jämfört med åren 2020-2022. Året 2023 visar sig, enligt nya Bain & Co. siffror, inneburit de lägsta förvärvs- och integrationssiffrorna på hela 10 års tid. Under 2023 droppade den globala M&A-marknaden med 15% till en total om 32 biljoner SEK. Det var 4,8 biljoner SEK mindre än året innan.

0 biljoner
enbart stod 2023 för
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Tech-köp och köp inom produkter och byråer/konsulter verksamma med martech, CX, ERP, CRM och UX (som avbrutna Figma – Adobe affären på 200 mdr SEK) har historiskt stått för både stora delar samt kostsamma affärer inom området.

Bain skriver bl a att utöver generellt förståeligt risktagande på marknaden var största anledningen bland de M&A-chefer de intervjuade attde tog mer tid och var mer selektiva i vilka deals som man valde fortsätta med. Det nämnde hela 66% av de svarande.