Användarna vill ha WordPress på Expressen.se

In Chatbots, Community, Facebook Pages, MU / Multisajt, Nyheter, Wordpress, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

När chefredaktör Thomas Mattsson på sitt sedvanliga, medborgarnära sätt frågar Twittersfären om vilket bloggverktyg Expressen.se ska välja, WordPress MU eller nuvarande XCAP (sedan drygt två år tillbaka) vart svaret mer eller mindre unisont. Runt 40 av 40 svarande säger WordPress. Anledningen till bytet är att "Det nuvarande [XCAP] på Expressen.se är dåligt, vi måste byta". Alternativet, om Expressen.se stannar på XCAP, är att uppgradera till en nyare version av det java-baserade, properitära systemet skriver Thomas Mattsson.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Olycklig formulering med ”Användarna” måste jag säga. Det är ingen av Expressens riktiga bloggare som svarat på detta utan vad den ”sociala medier sfärens” uttalande du hänvisar till. Att de inte skulle förespråka annat än WordPress/Drupal i de flesta lägen är väl ingen nyhet i sig?

    Att ställa frågan rakt ut till sina bloggare WordPress vs XCAP skulle heller inte ge något då de inte har en aning om vad orden ens betyder. De vill blogga och bryr sig inte om vilken plattform som ligger i botten.

    Jag skulle gärna vilja se en jämförelse från Expressen där de säger Pro & Cons med respektive plattform på användarnivå som de sedan presenterar för sina användare (riktiga, inte er) där de får välja.

    Lyssna på era användare! Era riktiga användare, inte sociala medier sfären….

  2. WordPress är användarvänligt och har en mycket låg inlärningströskel och kommer troligtvis bli den standard som nyblivna och gamla ärrade bloggare kommer använda i många år framåt. Se några tips och tricks man kan göra i WordPress för att underlätta sitt bloggande på http://www.bloggmakarna.se

Leave a Comment