Användarna vill ha WordPress på Expressen.se

In Chatbots, Community, Facebook Pages, MU / Multisajt, Nyheter, Wordpress, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

När chefredaktör Thomas Mattsson på sitt sedvanliga, medborgarnära sätt frågar Twittersfären om vilket bloggverktyg Expressen.se ska välja, WordPress MU eller nuvarande XCAP (sedan drygt två år tillbaka) vart svaret mer eller mindre unisont.

Runt 40 av 40 svarande säger WordPress.

Anledningen till bytet är att ”Det nuvarande [XCAP] på Expressen.se är dåligt, vi måste byta”. Alternativet, om Expressen.se stannar på XCAP, är att uppgradera till en nyare version av det java-baserade, properitära systemet skriver Thomas Mattsson.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Elain öppnar upp ny ID och digital närvaro tillsammans med Seventy Agency

webben får Thomas mindre kvalificerade svar, där spammas det mest om Kat-problemet i Skåne.

Nyligen bytte IDG.se från XCAP till PHP-baserade WordPress. Vilket visade sig uppskattas, även av de mest krävande användarna.

Hade Expressen följt Bonnier-sfärens val av Microsoftbaserade EPiServer som plattform hade bloggvalet nog styrts av Relate+ plattformen. Även om WordPress och WordPress MU smugit sig in även i dessa Microsoftprojekt.

Kommentarer

  1. Olycklig formulering med ”Användarna” måste jag säga. Det är ingen av Expressens riktiga bloggare som svarat på detta utan vad den ”sociala medier sfärens” uttalande du hänvisar till. Att de inte skulle förespråka annat än WordPress/Drupal i de flesta lägen är väl ingen nyhet i sig?

    Att ställa frågan rakt ut till sina bloggare WordPress vs XCAP skulle heller inte ge något då de inte har en aning om vad orden ens betyder. De vill blogga och bryr sig inte om vilken plattform som ligger i botten.

    Jag skulle gärna vilja se en jämförelse från Expressen där de säger Pro & Cons med respektive plattform på användarnivå som de sedan presenterar för sina användare (riktiga, inte er) där de får välja.

    Lyssna på era användare! Era riktiga användare, inte sociala medier sfären….

  2. WordPress är användarvänligt och har en mycket låg inlärningströskel och kommer troligtvis bli den standard som nyblivna och gamla ärrade bloggare kommer använda i många år framåt. Se några tips och tricks man kan göra i WordPress för att underlätta sitt bloggande på http://www.bloggmakarna.se

Leave a Comment