Apsis köper ProspectEye marketing automation, omsätter 250 Mkr

In CXM, Marketing Automation by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Update: En marketing automation och CXM förvärvsnyhet här i Sverige. Det är långköraren Apsis som väljer utöka sitt erbjudande, som under lång tid varit väldigt centrerat kring e-mail, genom att ta över och slås samman med lokala ProspectEye.

Kim Mortensen, vd Apsis och Mathias Thulin, vd ProspectEye säger de tillsammans hoppas omsätta 250 Mkr under 2014. Efter fusionen, där Apsis köper sin mindre kollega, kommer Apsis 6000 kunder i 40 länder bearbetas med vad marketing automation är.

ProspectEye AB omsatte 2012 blott 7,8 Mkr och gick med 1,5 Mkr i vinst.

Vi har mer på samma ämne:  Ny målgrupp inom svensk e-handel? Analysföretag öppnar e-handel för research och rapporter

Både ProspectEye och Apsis är vana vid att jobba med i Sverige populära CMS som t ex EPiServer och har tagit fram addon’s/plugins för dessa.

Just EPiServer sägs själva satsa på en egen marketing automation-produkt i samband med sin försenade CXM-utbyggnad. De vill inte bli helt beroende av Silverpop som inte har några skyldigheter till det svenska bolaget. Det hade mycket väl kunnat vara ett alternativ för dem att ta över det förhållandevis billiga och även .NET-satsande bolaget.

Däremot är ProspectEye’s produkt en aning begränsad i förhållande till amerikanska markting automationkollegor som Marketo, Salesforce och delvis Silverpop. Det kan gett EPiServer kalla fötter och kan vara en anledning att de inte gick vidare med bolaget.

Vi har mer på samma ämne:  Carlsbergs B2B Commerce på SAP och Sitecore räddade bolaget under Covid-19

Update: ProspectEye förtydligar för MKSE att egna marketing automation-modulen faktiskt inte är lanserad (trots ordvalen i egna pressmaterialet) ännu men kommer att komma under 2014. Därför vill de inte jämföras med t ex Marketo eller Silverpop. De förtydligar även att inte EPiServer närmade sig bolaget vid tillfället för förvärv.

ProspectEyes låglönekoppling var att en av grundarna återfanns i Singapore vid delar av utvecklingen, i övrigt programmeras produkten i Sverige.

Kommentarer

Leave a Comment