Arbetsförmedlingen lade 10 Mkr på UX, upplevelsen blev 22% sämre

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

UpdateDoberman ägde design- och UX-uppdraget när Arbetsförmedlingen för två, tre år sedan påbörjade ett omfattande projekt med att göra om Platsbanken och externwebben.

Vid mätningar i mars 2017, efter det floppade 120 miljonersprojektet gått live, visar det sig nu att antalet nöjda kunder rasat från 45 till 23 procent. Det skriver Breakits Stefan Lundell idag som vidare berättar att hela 25% av alla besökare inte lyckades utföra det de kom till webbplatsen för. Och bara 50% tycker det är lätt att söka jobb på den nya sajten.

Projektet var ett Sitevision 4.0 projekt i blandad .NET/Java stack. Lösningen består av sju ”SiteVision-slavar” i produktion, 27 applikationer som körs via 80 proxymoduler, 20 egenskrivna portlets och det nyttja hela fyra testmiljöer. Varav en ska vara en exakt produktionskopia. 2016 inleddes ett nytt projekt med att bygga om alla applikationer till Angular.

Det var även det största SiteVision-projektet som någonsin genomförts. Det pågick under tre år och inkluderade både konsulter från flera externa bolag samt representanter från Arbetsförmedlingens verksamheten.

XLENT, Cybercom, Valtech och Ett Noll Produktion tillhör de tekniska leverantörerna enligt Sitevision.se. Tillägg: Valtech påpekar att de inte jobbat med uppdraget sedan 2009/2010.

Doberman har enbart uttalat sig om kunden i vissa tweets, den nämns inte i annan offentlig information.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Migrationsverket med Sitevision intranät gick "all in" på socialt stöd

Kommentarer

  1. @MartinEdenström: kanske läge att vara lite grundligare när du faktagranskar. Det ligger liksom i tiden och på sistone har det varit lite slirigt. Hör gärna av dig om du vill följa upp!
    Mvh /Anna Smedslett på Valtech

  2. På sistone @anna_smedslett:disqus :D ;)

Leave a Comment