Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

In Analys / Statistik, Nyheter, Optimizely/Episerver, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det kommer en hel del PIM-projekt från gamla Tieto. Armatec som är verksamma inom flödesteknik och erbjuder lösningar inom vatten, värme, kyla och process behövde inför 2023 en effektivare lösning för ökad produktivitet samt gruppen vill underlätta samarbetet mellan egna marknaderna. Allt för att harmonisera och utvidga produkt­erbjudandet till alla sina marknader. Därav köptes ett nytt Inriver PIM system av Tietoevry Create upp.

0 Mkr
omsätter gruppen

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

” – Inriver valdes efter en gedigen urvalsprocess. Det är användarvänligt och vi ser att mycket finns färdigt ”out-of-the-box”. Den flexibla datamodellen gör att systemet är väldigt anpassningsbart och töjbart. Tietoevry har visat vilka anpassningsmöjligheter som finns. Än så länge har vi inte stött på några begränsningar.”

Säger Björn Unger Marknads- och produktansvarig, Ventiler och Automation, Armatec i ett uttalande. Redan kort efter webbutvecklingen ska försäljningen via e-handeln ha ökat. Fältsäljare och kundtjänst ska enligt aktörerna också fått nyt­­ta av, och kunnat spara tid på att webben innehåller mer lättillgänglig produktinformation av högre kvalitet än tidi­ga­re.

Armatec Sverige omsätter 360 Mkr i Sverige och har 89 anställda, varav 60 vid huvudkontoret i Göteborg. Armatec.se är en gammal EPiServer användare sedan 2008 (idag Optimizely CMS) av just NetRelations, idag del av TietoEvry och har även en Google Optimize A/B test uppe.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Granitor handlar upp ny innovations, SEO, UX och digitalpartner