ATG bygger labb inom trav för snabbare Digital Transformation

In Nyheter, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Hur ser framtiden inom trav och galopp ut? Hur utmanar travsporten sig själva för att inte bli omsprungna av andra underhållningar i framtiden. AB Trav och Galopp (ATG) berättar under Almedalsveckan 2016 att de tillhör de organisationer som omplacerat resurser från UX- och digitala ledningspositioner för att bygga ett eget digitalt labb.

Det nya innovationslabbet, ATG X Labs, ingår i ATGs Affärsutvecklingsenhet men agerar relativt fristående i övrigt. Det leds av Mikael Kudrén som tidigare var sektionschef Digital utveckling och UX Lead inom bolaget.

ATG tillhör de statliga relaterade bolag som digitalt sett inte direkt visat framfötterna under 10-talet. Bolaget har de senaste 3-4 åren haft utdragna projekt för mobilanpassning och digitala tjänster. Att ATG.se grundbärartekniken Flash snabbt dog ut förutsågs ej och höll på att ställa till det rejält för travverksamheten. Det var därför inte förvånande att ATG tillhör de som tror på en fristående, separat driven labbverksamhet för att kunna agera snabbare framöver.

På huvudkontoret har ATG historiskt en enhet kallad Ateljén som är tänkt fungera som en ”länk mellan IT-avdelningen och design på marknadsavdelningen”.

ATG ska jobbat nära Hyper Island gällande processer, metodik och olika typer av hjälpmedel inom deras digitala transformation.

Så tacklar företagen Digital Transformation

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som hänt inom Digital Transformation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabb och design thinking studios läggs ned, nya disruptiva trender under 2024

Leave a Comment