Autoexperten om svensk bilmarknad, omnikanalsatsning och prisdumpning

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE.com har fått en intervju med beställaren och projektledaren av en av förra veckans större releaser, den omnikanalsanpassade nya Autoexperten.se e-handeln som täcker ett större och komplext tjänste- och produktsortiment. Henrik Björkqvist, e-handelschef på Autoexperten berättar mer om releasen:

” – Konkurrensen inom biltillbehör och reservdelar har inte kommit så långt som inom t ex modebranschen. Det finns många oseriösa aktörer som dumpar priser, men konsumenterna märker snabbt att de får vad de betalar för. Vi vill vara en seriös aktör online som erbjuder mycket mervärden åt kunderna.”

0
butiker har kedjan i Sverige

Målet med e-handeln detta första år är att konsumenterna ska få upp ögonen för Autoexperten och att ”de finns tillgängliga på deras villkor”. Dels genom e-handeln, men även i kontakt med Autoexpertens butiker och bilverkstäder.

 ”Ambitionen har varit att komma ifrån det typiska branschtänket och skapa en sida som är användarvänlig även för den mindre bilkunnige. Det har varit en utmaning att kunna hålla allting enkelt, logiskt och samtidigt snyggt med tanke på vårt omfattande sortiment på 290 000 artiklar.”

Autoexperten valde att samarbeta med Enferno och deras plattform STORM. Design, funktionalitet och utveckling låg i EPiServer CMS 7.5 framtagen av digitalbyrån IVEO.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny SaaS e-handel med sämre SEO sänkte resultatet med 75%

Leave a Comment