Avantime piffar upp Socialdemokraterna på EPiServer

In Javascriptramverk, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom8 Comments

Avantime har relanserat kunden Socialdemokraternas webbplats. Mycket bilder, färg och form samt bloggar och bättre funktionshinderanpassning. Kanske det senare som gjorde att den trevliga ajaxsökningen från 2007 försvann?

Avantime hade på EPiServerprodukten AVANsearch sin Siteseeker byggt en riktigt snygg, intelligent sökning (fyllde i förslagna ord om jag inte minns fel) som i SERP:en även dynamiskt populerade och placerade in sökresultat i ett ovanliggande lager. Söklagret kunde sedan även minimeras och ”följa med” under surfningen.

Kanske den den nya installationen av Siteseeker har andra fördelar. Eller? Cedrik, Erik?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP molnbaserade cross- och up-sell program ökar med 85 procent, ABB viktig kund

Socialdemokraterna tillhör de som valt att starta en ”kanal” på Youtube. Istället för att ge stora hostingbelopp till Qbrick (kund betalar oftast per MB) eller Streamio (kund har fast retainer) väljer de att acceptera Youtubeloggan i högra hörnet. Klippen får tom utrymme på dena nya sajtens startsida.

Kommentarer

  1. Martin, även Socialdemokraternas gamla AJAX-sök byggde på SiteSeeker (och byggde alltså inte på AVANsearch). Och jag håller med om att den gamla sökningen var riktigt snygg (vi visade den ofta som ett gott exempel på hur man kan använda SiteSeeker). Men Avantime kanske filar på en tillgänglig AJAX-sök, jag tycker söksidan ser lite halvfärdig ut som det ser ut nu.

  2. Martin, även Socialdemokraternas gamla AJAX-sök byggde på SiteSeeker (och byggde alltså inte på AVANsearch). Och jag håller med om att den gamla sökningen var riktigt snygg (vi visade den ofta som ett gott exempel på hur man kan använda SiteSeeker). Men Avantime kanske filar på en tillgänglig AJAX-sök, jag tycker söksidan ser lite halvfärdig ut som det ser ut nu.

Leave a Comment