Avantime släpper Moderna Museet på EPiServer CMS 5

In Episerver, Nyheter by Martin Edenström1 Comment

Avantime, som det var länge sedan vi hörde något nytt ifrån, berättar att de har lanserat Moderna Museets nya sajt www.modernamuseet.se på en EPiServer CMS 5.

Där hittar vi stor flashcarousel med en nedräkningsrad (brukar vi främst se på amerikanska sajter), Youtube-klipp (suck), e-postprenumerationer, “Händer idag på museet”, sajtsök och en trevlig Kalender. Den sistnämnda ligger dock en bit ifrån Cloud Nine‘s kalendervariant för SE2009.se.

Fler artiklar om ämnet:  Episervers ägare köper in sig i API-first e-handelslösningen Commercetools samt Contentstack headless

Kommentarer

 1. Medborgaren

  Hej,
  Jag förmodar att Moderna Museet finansieras till större del av skattepengar, om än viss finansiering kommer från sponsring, donation etc. Om så är fallet att större del av Moderna Museet finansieras av skattepengar – hur kan Moderna Museet lägga pengar på kommersiell och proprietär programvara, såsom EPiServer, när det i detta fall (publiceringssystem) finns alternativ såsom fri mjukvara baserad på öppen källkod? Alternativ som uppfyller samma krav, behov och önskemål.
  Jag ser detta som både ekonomiskt oförsvarbart samt omoraliskt och oetiskt.

  Visst – i de fall det inte finns fri programvara baserad på öppen källkod så är självklart kommersiell och proprietär programvara ett alternativ.

  Mvh, Medborgaren

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.