Avensia vann uppdrag trots åtta ggr högre prislapp, kan bli försenat helt kvartal

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Under onsdagens Episerver Closeup Partner möte på Berns i Stockholm stod det redan under morgonen klart att Avensia var Episervers nuvarande favoritpartner i landet. Utöver de absolut nödvändiga tjänster de indirekt hjälpt Episerver och Episerver Commerce med inom performance, Dynamics 365-stöd och frontar (när mjukvaruföretaget själva släpade), har de även sålt en del licenser och tagit nya uppdrag. Uppenbart låg de bra till för året 2016/2017. Och när deras sprillans nya kund Stenströms, på en blivande Episerver Commerce, dök upp på scen förtydligades den nära relationen mellan Episerver och e-handelsaktören.

Skjortdedikerade Stenströms berättade för de några hundra i publiken hur de inför att deras e-handelsprojekt drog igång tidigare i år verkligen har gjort sin hemläxa. Sena in i matchen som de är. De valde först mellan en mängd leverantörer och fastnade för den som ifrågasatte mest, hade högst prislapp (8 gånger priset enligt bolagets marknadschef) och verkligen ville veta vad företaget skulle med e-handeln till. En aktör som ville transformera bolaget och hade en syn på ”en hel digital resa” vart de som vann kunden. De gav heller inget fast pris som ett flertal andra Episerver Commerce partners gjorde.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit lanserar påkostad e-handelskonkurrent till Avensia, Columbus, Omniarch och Impact

Det var noterade Avensia Helsingborg med PIM från inRiver.

Stenströms avser inkluderar hela sitt sortimentet och erbjuda hemleverans överallt. Utan avgift. Allt enligt den exklusiva och lyxiga framtoning bolaget har även fysiskt. Det inkluderar även en tanke om ett enda lagerställe med totalt synkad prissättning. Detta för att inga kunder ska gå runt på Prisjakt eller leta rabattkoder.

Just rabatter är förbjudet inom bolaget. Det ska inte gå hitta en Stenströmsskjorta billigare på en annan plats. Samma filosofi som företaget har idag gällande retail. Något som de även påpekar att de fortfarande tror stenhårt på. Trots sitt sena e-handelsinträde.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

B2B lanseras först. Sedan B2C. B2B-portalen ska redan vara släppt. Och av 1500 återförsäljare ska de få procent som hittat in ”gilla den”. Projektet har en minst sagt rörlig deadline. De ska lanseras i februari 2018, alternativt i maj 2018. Det agila arbetssättet gör att kunden ännu inte vet om när deadline landar.

Stenstroms.com är idag en WordPress-användare. De har tidigare jobbat med bl a Caupo.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

Kommentarer

  1. Stenströmsstore är en Magento 2 kund och är i högsta grad en Caupo kund med dubblad omsättning varje år. Caupo har aldrig varit inblandade i någon wordpress då vi är dedikerade Magentokonsulter.
    Läs mer om Stenströmstore på http://www.caupo.se

Leave a Comment