Avropa CMS genom Kammarkollegiet IT-upphandling konsulttjänster 2008

In Cloud / Förvaltning, Featured, Formpipe Platina, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sitevision, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Efter att all Vervas verksamhet med IT-upphandlingen övergick till Kammarkollegiet den 1 januari 2009 verkar viss osäkerhet råda inom svensk offentlig sektor. Vilka leverantörer inom CMS och ECM går och får avropas?
kammarkollegiet

Det beslutades för några månader sedan av Kammarrätten att den CMS-relaterade upphandlingen av IT-konsulttjänster 2008 anbudsområde Ledning och styrning, Systemutveckling och systemförvaltning, Infrastruktur och Uppdragskonsulttjänster måste göras om. Ärendet är pågående.

Detta, tillsammans med andra anledningar, har lett till att klassiska Informationsförsörjning 2005 (med Cybercom, Guide, Ida Infront, Sogeti, Valtech, Logica och Sigma) som tidigare berört CMS lever vidare till 31:a januari 2010. Programvaror och tjänster 2007 med bl a Atea har samma giltighetstid. 24-timmarstjänster 2005 förlängs och gäller till den 30:e april 2009. Även gamla Infratjänst 2003 (för ASP/SaaS tjänster) får leva vidare till 30:e september 2009.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, CAG Group, Chas Visual Management, Fujitsu Sweden, Nexer, Pulsen, B3 Consulting Group, Decerno, IT-Huset, Magello och Omegapoint vinner Kammarkollegiets miljardupphandling

Och så har vi då de tre anbudsområden inom den delvis upphandlade IT-konsulttjänster 2008 Resurskonsulttjänster som även finns att avropa. Det nya avtalet gäller i skrivande stund till den 21:a juni 2010.

För att råda bot på alla fram-, tillbaka- och fellänkningar på Avropa.se, har Kammarkollegiet introducerat en sökmotor.

Genom den hittar vi att EPiServer, Sitevision och imCMS via Redpill, Logica, Atea, Curalia och Pulsen finns listade.

De MKSE pratat med påpekar dock att röran som Verva lämnade efter sig gör att det är enklare än någonsin att komma in som ny underleverantör eller att arbeta på basbelopp. Så långt ifrån alla konsulter är leverantörer eller godkända underleverantörer inom IT-konsulttjänster 2008 eller de inom Informationsförsörjning 2005 som rör sig i korridorerna. Att det ska vara så svårt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, CAG Group, Chas Visual Management, Fujitsu Sweden, Nexer, Pulsen, B3 Consulting Group, Decerno, IT-Huset, Magello och Omegapoint vinner Kammarkollegiets miljardupphandling

it avtal 2008

Kommentarer

  1. Onekligen en skam för Sverige som IT-nation. Bra du tar upp det Martin, det är en fars det som sker idag. Vilka som helst får göra vad som helst inom och utanför nedlagda Verva, trots att gallringen borde skett för ett år sedan!

  2. Onekligen en skam för Sverige som IT-nation. Bra du tar upp det Martin, det är en fars det som sker idag. Vilka som helst får göra vad som helst inom och utanför nedlagda Verva, trots att gallringen borde skett för ett år sedan!

  3. Onekligen en skam för Sverige som IT-nation. Bra du tar upp det Martin, det är en fars det som sker idag. Vilka som helst får göra vad som helst inom och utanför nedlagda Verva, trots att gallringen borde skett för ett år sedan!

Leave a Comment