B-Reel bygger digitala butiker för LVMH, ska täcka 20 procent av försäljningen

In Content Marketing, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

B-Reel berättar för MKSE.com att den multipelt prisade byrån i dessa Covid-19 tider varit med och tagit fram nya digitala retailstöd för världens största lyxproduktsbolag LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton S.A.

Under coronakrisen är inte exklusiva klockor högsta prioritet för LVMHs konsumenter, vilket syns på börskursen som fallit med -16% i år. B-Reel har utvecklat Hublot Digital Boutique för det LVMH-ägda klockföretaget. Ett nytt typ av verktyg med syftet att göra den exklusiva shoppingupplevelsen tillgänglig online.

B-Reels VD Jesper Kling var förvånad att det inte fanns några vettiga alternativ på marknaden för en digital version av det personliga bemötandet och servicen i butik. De tog fram en set-up med hårdvara och egenutvecklad mjukvara installerad direkt i Hublot-butiken, för att ge en rik upplevelse av hela Hublots produktportfölj med livedemo av produkter blandad med videor, interaktiv 3D och produktbilder, allt för att förklara den sofistikerade tekniken och det gedigna hantverket bakom varje klocka. Hublot-personalen kan välja mellan flera olika verktyg, kameror och vinklar för att anpassa kundsamtalet. För mottagaren fungerar allt som ett vanligt videosamtal över Facetime eller Skype– men med ett rikare innehåll och en ”lyxig känsla”. Tjänsten kallas den första i sitt slag inom lyxretail.

Just digitalt stöd som Digital Boutique har blivit väldigt viktiga för retailbaserade bolag som letar lösningar för att komma vidare i efter krisen, menar B-Reel. Den första Hublot Digital Boutique lanseras i flagskeppsbutiken på 5th Avenue i New York och kommer att följas av en global utrullning. Hublot räknar med att Digital Boutique kommer att stå för 15-20 procent av försäljningen i Nordamerika 2020, berättar bolagets nordamerikachef Jean-Francois Sberro.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så säljer Dior mer läppstift genom WhatsApp Business chattbot och Instagram Stories

B-Reel har kontor i Stockholm, New York, Los Angeles, London, Berlin och Barcelona.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss