Becker.se lanserad på EPiServer av BKC Sthlm

In Google Maps, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Update: BKC Sthlm med Peter Dagnell slår till igen med några nya EPiServer-släpp. Dock är det EPiServer 5:or så här sent på året. Detta skyller webbyrån på att lanseringarna dragit ut på tiden. Kunden kan tydligen förvänta sig få EPiServer CMS 6-uppgraderingar för några tuss extra senare i vinter eller vår.

becker_se

Beckersgruppens nya corporatesajt Becker.se är den ena och för det globala Beckers-företaget Becker industrial coatings den andra.

De senare jobbar med ytbehandlingslösningar. Syftet med deras corporatesajt var att ta fram en enhetlig webbplats, då det tidigare har funnits flera olika siter på olika domännamn och även att ge en visuell identitet i linje med Beckersgruppens profil. De har även fått en egenutvecklad ”search-as-you-type” funktion, dynamisk puff-hantering samt en egenutvecklad dynamisk kartfunktion som positionerar ut kontor och fabriker.

Det blev mer av en corporate-sajt men med kul inslag i regionsöversikten och puff-markeringen på startsidan. Share (dela) fokuserar enbart på mail. Känns nästan befriande dessa dagar. Kundlogin går dock till en trist Notes.

Syftet med nya webbplatsen Becker.se var att tydligt och säljande kommunicera produkter och tjänster från Beckersgruppen. Med scriptad automatisk och manuell carousel samt ”Featured product” och en hitta oss med en intentsägande dropdown. Även här finns Share (dela) enbart via mail, bra i detta fall. Webben är tillgänglig för besökare utan JavaScript. Beckersgruppen äger även varumärket ColArt.

En sajt värd att nämna i detta sammanhang, som MKSE.com som kortast täckte ifjol, är Beckers.se av Deasign och iTeam. Den är lite roligare.

På den, där Beckers sedan tidigare även valt EPiServer CMS 5, visas en rätt coolt designad sajt upp med mycket grafiska (men samspelta) element. Kul innovation hittar vi i ”Målarlådan” samt målgruppsanpassningen som ligger i absolut sidtopp. Ordlista fungerar bra och det finns en mouse-over Google Maps för hitta.

Kommentarer

Leave a Comment