Berghs får nya ägare, ska internationaliseras

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Klassiska reklamskolan Berghs får ny ägare. Berghs, vars kurser inom UX, CX, AI etc. ofta förekommer på MKSE.com, och där MKSE.com redaktionen återkommande föreläst, blir en del av noterade AcadeMedia. Berghs School of Communication AB hade 2022 en omsättning på 84 Mkr och gjorde strax över ett nollresultat. AcadeMedia värderas till 5,1 mdr och börskursen är upp 8 procent i år.

0 Mkr
omsätter skolan idag
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Berghs är en väletablerad skola med högt internationellt renommé som vi följt länge. Academedias vision är att driva utvecklingen av framtidens utbildning och vi ser fram emot att tillsammans med alla på Berghs få fortsätta utveckla verksamheten såväl i Sverige som internationellt.”

Säger Christer Hammar, chef för Academedias vuxenutbildning i en kommentar. Berghs har utsetts till ”School of the Year” vid sju tillfällen i den internationella tävlingen Future Lions i Cannes. Berghs startades 1941 av Gösta och Irma Bergh. Skolan hette då Reklamtekniska skolan. ABNU köpte skolan på 2000-talet. Intendia Group har ägt skolan i 23 år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Praktiska gymnasiet live på WordPress av AcadeMedia Inhouse