BKC Sthlm bakom EPiServer intranät åt Coca-Cola

In Episerver, Intranät, Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

BKC Sthlm har tillsammans med Coca-Cola Drikker Norge och Coca-Cola Drycker Sverige (beställare Vibeke Hansen) tagit fram Coca-Colas nya, AJAX och jQuery-berikade intranät. Nylanseringen ligger på en EPiServer CMS 5 och producerades under vintern och våren enligt Peter Dagnell.

cola_logo2

En utmaningarna var att få fram en informationsstruktur som både lyftte upp och fokuserade på varumärket Coca-Cola. Samtidigt som intranätet blev ett “naturligt arbetsverktyg”. Lösningen blev att dela intranätet i två – en göra-del och en veta-del. Under veta-delen hittar användaren inspiration, aktualiteter, filmer, produktsortiment och bloggar. Under göra-delen finns verktyg som behövs i vardagen hos medarbetare. Info om reseräkningar, PC-support etc.

CCblogg1

Intranätet innehåller kopplingar till externa system såsom dokumenthantering och SharePoint Search Centre. För att redaktörerna ska kunna skapa anpassade sidor till innehållet byggdes ett “modulbaserat system i EPiServer där sidor flexibelt byggs upp utifrån olika innehållselement”.

Designen syftar till att göra intranätet inspirerande och engagerande och samtidigt lättanvänt. Det interaktiva består av bloggar, kommentering och “like”-funktionalitet. För att koppla relevant innehåll taggas allt och relaterat innehåll länkas in.

Tidigare i vår har BKC släppt Kungsbrohuset.se, Collectum.se och PRI.se/demo på EPiServer. Bra jobbat!

BKC Sthlm valde själva en WordPress CMS för egna sajten. De jobbar även på WordPress med qvister när de producerade Visitsweden Sverige – det nya matlandet.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention BKC Sthlm bakom EPiServer intranät åt Coca-Cola | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Hej Martin,
    Kul att du har uppmärksammat Coca-Colas nya intranät! Det blev kanonbra men tyvärr, av naturliga skäl, kan vi inte visa upp mer av det. Kul också att du nämner våra andra EPi-projekt. Det har varit en intensiv EPi-vår, och håll ögonen öppna, för det kommer att komma mer spännande ifrån oss framöver.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.