Blomsterlandets nya e-handel ökar med 160 procent

In Optimizely/Episerver Commerce, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I flera nya projekt har Blomsterlandet släppt både uppdaterad Episerver Commerce e-handel, ett nytt inRiver PIM samt uppdaterade affärssystem och retailsatsningar. De investeringarna kom minst sagt lägligt. Sedan Blomsterlandets nya sajt lanserades i slutet av februari i år har försäljningen gått skarpt uppåt. Inte minst tack vare coronakrisen och folks ökade fokus på egna trädgården.

Ehandelschefen Tirdad Zadeh berättar för Ehandel.se i en ny intervju att e-handeln sedan lanseringen i februari ökat med hela 160 procent jämfört med samma period 2019. Dessutom ökar siffrorna stadigt:

” – Vissa veckor i april och maj, då det var som allra mest, ökade vi med flera hundra procent. Det kan verka som väldigt låga nivåer när man uttrycker sig i sådana procenttal men vi har verkligen haft en rekordsäsong hittills.”

E-handeln skiljer sig från butik. I butik är den typiska kunden 60 år och uppåt, i e-handeln är cirka 50 procent 45 år eller yngre. Blomsterlandet har totalt 61 butiker och e-handelns försäljning är idag som en av de egna  mindre butikerna, menar Tirdad. Företaget jobbar med Consid för PIM, ehandelsstöd och intranät. Valtech har utvecklat på Episerver Commerce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmanande legacy på Green Cargo, Low code ovanpå blev lösningen

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss