Bluebird Media digital gasellvinnare 2021, framgång inom Programmatic, Meta Search och Amazon-konsultation

In Amazon, Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Egenskap, Nyheter, SEO, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av Sveriges absoluta toppgaseller och ledare inom de digitalt fokuserade Gasellbolagen 2021/2022 är SEM/SEO och CRO-fokuserade Bluebird Media (tillväxten 2017-2020 är på +1843%). Det är de totaltrea i hela Stockholm med. Under 2019 hade bolaget intäkter på 16 miljoner SEK, under 2020 hade det ökat till 26 miljoner SEK och resultatet hittills för 2021 ska peka uppåt. Idag är man 48 anställda och har sju branschcert inom Microsoft och Google.

Det senaste året ska Bluebird Media även ha dubblerat sin kundbas och skapat digitala kampanjer och helhetsåtaganden för många av de stora e-handelsjättarna, såsom KICKS, [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]KitchenTime, Apotea, Nordic Choice Hotels och MediaMarkt Sverige. För den sistnämnda ska Bluebird genererat en ökning på 170% av inkomster för sökannonser. Det ledde till ett utökat sitt samarbete med bolaget. Nu har man även tagit in profilen Lisa Farrar i styrelsen (tidigare CDO Nordic Choice Hotels).

Vi har mer på samma ämne:  Nordic Choice Hotels köper in AI-plattform för 30 Mkr

Performance marketing-byrån Bluebird Media grundades i början av 2018 av Magnus Dahlquist, Henry Mäkelä och Patrik Segersven.

[/ppp_patron_only]