Boktipset.se med community men utan CMS

In Drupal, Nyheter, Polopoly Atex, Roxen, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Bonnierförlagen och TV4 har släppt loss Sigge Eklund som fått bygga nya bokcommunityt Boktipset.se.

Mångmiljonsajten har kallats Bonnierförlagens, och hela den svenska förlagsbranschens största internetprojekt någonsin. Draghjälp ska komma från diverse bokläsande hel- eller halvkändisar som Stefan Holm, Fredrik Wikingsson, Marcus Birro och Alex Schulman.
boktipset

Den nysläppta sajten verkar sakna CMS och communityplattform. Till och med bloggarna ser ut att vara byggda utan ett etablerat system.

Märkligt då både Bonnier och TV4 tidigare lyckats rensa upp ganska bra och hittat några koncerngemensamma CMS att satsa på (Drupal och Roxen CMS respektive Polopoly och WordPress).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Novare Pay handlar upp ny byrå och Webflow webb

Förvisso hade inte Bonnier City heller något CMS.

Update: Bygger tydligen på Filmtipset.se’s CGI- och HTML producerande ”CMS-plattform” från år 2000, informerar R.Casemyr.

Kommentarer

 1. Den bygger på ett CMS som i grunden funnits sedan 2000 med filmtipset.se.

 2. Den bygger på ett CMS som i grunden funnits sedan 2000 med filmtipset.se.

 3. Det här är en av de bästa svenska idéerna på väldigt länge. Känns lite tomt och halvfärdigt men om man forsätter att utveckla så kommer det bli skitbra. Det enda jag inte gillar är att man försöker få mig att uppdatera min status varje gång. Låt människor som gillar att skriva status hålla sig till andra tjänster. Jag vill åt böckerna.

 4. Det här är en av de bästa svenska idéerna på väldigt länge. Känns lite tomt och halvfärdigt men om man forsätter att utveckla så kommer det bli skitbra. Det enda jag inte gillar är att man försöker få mig att uppdatera min status varje gång. Låt människor som gillar att skriva status hålla sig till andra tjänster. Jag vill åt böckerna.

 5. Jag älskar filmtipset.
  Tänk att den sajten kunde tas fram utan kapitalstarka ägare.
  Verkar helknäppt alla förstår väl att det är storföretagen som har de bästa och fräschaste idéerna och vågar satsa på dem.
  slut på ironi

 6. Jag älskar filmtipset.
  Tänk att den sajten kunde tas fram utan kapitalstarka ägare.
  Verkar helknäppt alla förstår väl att det är storföretagen som har de bästa och fräschaste idéerna och vågar satsa på dem.
  slut på ironi

Leave a Comment