Bonnier lanserar stort Drupal och Newspilot projekt

In Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Bonnier vore inte en koncern om inte flera, kontroversiella projekt pågick samtidigt. Även inom CMS. Delvis i regi av tekniker på Sydsvenskan och Expressen ska snart nya Newspilot 3.5 av Infomaker vara slutfört. Newspilot 3.5 är det redaktionella system som Sydsvenskan och Expressen har och det kommer vara totalintegrerat med Drupal CMS. Övriga delatagare i projektet är Drupal-förespråkarna Värmlands Folkblad VF.se samt KSF Media i Finland. De kommer köra samma sammankopplade Newspilot 3.5 med Drupal. Update:...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Kolla dina fakta:
    • Det heter KSF Media.
    • Drupal integreras som bäst med Newspilot.
    • Denna integration kommer först att nyttjas att nyttjas på VF och finska KSF Media under 2010.
    • Några andra tidningar gäller detta inte i detta skede.

  2. På Drupal camp presenterade Andy Olsson från Infomaker denna integrationslösning tillsammans med Thomas Barregren från Nodeone. Det verkar handla om en distrbution av Drupal utvecklad av Nodeone för press där denna integration ingår färdig, som kallas Nodestream. Uppenbarligen är det folk från Nodeone som tagit fram integrationen, en lösning som Ken Rickard, känd från internationella Drupal Communityt, berömde under expertpanelen den sista dagen på konferencen.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.