Bonnier lanserar stort Drupal och Newspilot projekt

In Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Bonnier vore inte en koncern om inte flera, kontroversiella projekt pågick samtidigt. Även inom CMS. Delvis i regi av tekniker på Sydsvenskan och Expressen ska snart nya Newspilot 3.5 av Infomaker vara slutfört.

newspilot

Newspilot 3.5 är det redaktionella system som Sydsvenskan och Expressen har och det kommer vara totalintegrerat med Drupal CMS.

Övriga delatagare i projektet är Drupal-förespråkarna Värmlands Folkblad VF.se samt KSF Media i Finland. De kommer köra samma sammankopplade Newspilot 3.5 med Drupal.

Update: Tydligen var det tänkt att Sydsvenskan.se tillsammans med Expressen.se skulle använda systemet efter VF.se och KSF Media först implementerat Newspilot.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Singular Studios vinner UX och ID-uppdrag för Stim

Med den nya CMS-integrationen ska webbredaktörer på Sydsvenskan.se och Expressen.se få full överblick över artiklar författade för den tryckta tidningen. Detta helt parallellt med hur artikeln kommer se ut tillsammans med övrigt content i CMS:et som styr webbplatsen. Teamet har sett många fördelar med en samverkande artikelförfattnings/CMS-miljö.

Annars Escenic-driftade Sydsvenskan.se diskuterar samtidigt om de ska gå över till Bonnier nya supersatsning på EPiServer.

Kommentarer

  1. Kolla dina fakta:
    • Det heter KSF Media.
    • Drupal integreras som bäst med Newspilot.
    • Denna integration kommer först att nyttjas att nyttjas på VF och finska KSF Media under 2010.
    • Några andra tidningar gäller detta inte i detta skede.

  2. På Drupal camp presenterade Andy Olsson från Infomaker denna integrationslösning tillsammans med Thomas Barregren från Nodeone. Det verkar handla om en distrbution av Drupal utvecklad av Nodeone för press där denna integration ingår färdig, som kallas Nodestream. Uppenbarligen är det folk från Nodeone som tagit fram integrationen, en lösning som Ken Rickard, känd från internationella Drupal Communityt, berömde under expertpanelen den sista dagen på konferencen.

Leave a Comment