Bonnier lanserar stort Drupal och Newspilot projekt

In Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Bonnier vore inte en koncern om inte flera, kontroversiella projekt pågick samtidigt. Även inom CMS. Delvis i regi av tekniker på Sydsvenskan och Expressen ska snart nya Newspilot 3.5 av Infomaker vara slutfört. Newspilot 3.5 är det redaktionella system som Sydsvenskan och Expressen har och det kommer vara totalintegrerat med Drupal CMS. Övriga delatagare i projektet är Drupal-förespråkarna Värmlands Folkblad VF.se samt KSF Media i Finland. De kommer köra samma... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Kolla dina fakta:
    • Det heter KSF Media.
    • Drupal integreras som bäst med Newspilot.
    • Denna integration kommer först att nyttjas att nyttjas på VF och finska KSF Media under 2010.
    • Några andra tidningar gäller detta inte i detta skede.

  2. På Drupal camp presenterade Andy Olsson från Infomaker denna integrationslösning tillsammans med Thomas Barregren från Nodeone. Det verkar handla om en distrbution av Drupal utvecklad av Nodeone för press där denna integration ingår färdig, som kallas Nodestream. Uppenbarligen är det folk från Nodeone som tagit fram integrationen, en lösning som Ken Rickard, känd från internationella Drupal Communityt, berömde under expertpanelen den sista dagen på konferencen.

Leave a Comment