Bonnierförlagen skaffar ny WordPress lösning, tyst om Boktipset.se

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det verkar vara WordPress som gäller i år för Bonnier. Senaste lanseringen är Bonnierförlagen.se. En rutnätsförsedd lansering med integrerade widgets för Facebook, Twitter, Instagram, YouTube samt nyhetsflöden från alla förlag inom företaget.

”– Vårt mål med webbprojektet har varit att skapa en flexibel sida som är responsiv och därmed plattformsoberoende. Vi har lagt fokus på användarvänlighet och innehåll, med avsikt att knyta ihop vår anrika historia med det nutida Bonnierförlagen. Vi ville skapa en sajt med möjlighet att förena våra sociala flöden med generella företagsnyheter.”

säger Anna-Karin Stockhaus, webbchef och projektledare på Bonnierförlagen.

Triggerfish ligger bakom lösningen, med Twitter Bootstrap ramverk och SEO hjälp från Yoast, berättar representanter för MKSE.com.

Limetta i Stockholm har tidigare ansvarat när det var EPiServer 5 lösningar som gällde för Bonnierförlagens koncernsajter.

0st
sociala nätverk vävs in på startsideflödet
Löpande släpper även Nansen nya förlagssajter till Bonnierförlagen via den EPiServer plattform de tagit fram för bokförlagen.

För sex år sedan släppte även Bonnierförlagen vad som kallades ”den svenska förlagsbranschens största internetprojekt någonsin”. Mångmiljonprojektet Boktipset.se, ett koncept framtaget av bl a Sigge Eklund. En idag mycket insomnad historia som inte ens uppdaterats de senaste två åren. Den baseras fortfarande på Filmtipset.se‘s CGI- och HTML producerande ”CMS-plattform” från år 2000.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Samhällsfastighetsledaren väljer WordPress och handlar upp ny byrå

Leave a Comment