Bygginfo blev första communityt på EPiServer Relate+ 2

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Episerver, Nyheter, Sökmotor by Martin EdenströmLämna en kommentar

För att rensa upp ibland informationsflödet från byggbranschen släpper Svensk Byggtjänst nyhetstjänsten Bygginfo med över 20 egna redaktörer och specialister. Tjänsten är till för Bygginfos 15 000 betalande medlemmar.

Mats Hultgren, redaktionell chef på Svensk Byggtjänst, får Sveriges första community byggd på EPiServer Relate+ 2 (i kombination med EPiServer CMS 6). Det är Iteam som står bakom utvecklingen.

Bygginfo ska vara sammankopplad med Svensk Byggtjänsts övriga webbplatser med single sign-on. Sökning sker med Svensk Byggtjänsts centrala sökmotor baserad på Microsoft FAST (utvecklad av Comperio).

Fler artiklar om ämnet:  Kungliga Operan uppdaterar egna appen med AR, ny leverantör igen

Den Hemnet-nära designen fungerar bra.  Webbplatsen är modern och helhetsintrycket ger en känsla av hög tjänsteintegration. På startsidan är “Prioritera” är ett bra sätt att dela upp information. En snabbguide finns för nyanlända ebsökare. Scriptade dialogrutor och trevligt integrerade artikelkommentarer finns också.

FAST sökmotorn ser bra ut och känns tekniskt kompetent. Kul att se e-handelskopplingarna i SERP:en.

E-handel i sex steg sköts helt från en lightbox efter kassaläget. Låter märkligt men fungerar rätt bra. Uppmuntrar till snabba köp mitt i surfupplevelsen på communityt.

Fler artiklar om ämnet:  Skistar.com och Ninetech tog fram årets webb 2019

Britny stod för design och Mogul stod för e-handelsutveckling.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.