Capgemini köper ledande UX-byrå med 150 anställda för runt 280 Mkr

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Capgemini fortsätter att köpa upp ledande UX- och designbyråer. Nu är det snabbväxande och prisbelönta Idean baserade i Palo Alto som blir en del av Capgemini världen över.

Säljare är finska investmentbolaget Norvestia (som till 90% ägs av Capman). Norvestia investerade i Idean 2014 och ägde 24,8% av bolaget. Köpeskillingen ska bidra med omkring 6,5 miljoner euro till Capmans q1 2017 resultat, vilket innebär en initial köpeskilling om omkring 270-280 Mkr. Det kan finnas klausuler som innebär att större belopp betalas ut till ägarna kommande år om olika resultat realiseras.

Köpet av Idean förklaras av Capgemini Groups CEO Paul Hermelin med att:

” – Köpet är  en del av tillväxtstrategin att växa inom innovation och det digitala framförallt på den amerikanska marknaden.”

Ideon har även kontor i Austin, New York, San Fransisco, Helsingfors och Berlin.

Ideans VD Risto Lahdesmaki har skapat ett bolag som jobbar med frontend, UX och Customer Experience lösningar. På kundlistan står Mercedes-Benz, Sony VW, Airbus, Cole, Haan, Ericsson, Intel, Cisco och IBM.

0Mkr
till Capmans kassa genererade affären

För inte länge sedan köpte Capgemini upp byrån Backelite. De har sedan dess växt till över 220 anställda inom UX, prototyping, design och frontend och har öppnat upp ett tiotal kontor i sex länder (Sverige, Norge, Kina, Holland, Australien och Frankrike). Backelite jobbar med system som Adobe AEM, SAP Hybris, Episerver och Sitecore.

Capgemini syssesätter nu fler än 190 000 anställda världen över.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Enfo gör satsning på blended/offshore AWS, IBM och SAP expertis inför lågkonjukturen

Leave a Comment