Backelite, capgemini, Intranät, react.js, sll Episerver, Headless / Decoupled CMS, Intranät, Nyheter, Offentlig sektor

Capgemini och SLL släpper nytt React.js-baserat intranät, vinnare i Episerver Awards 2018

In Episerver, Headless / Decoupled CMS, Intranät, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Capgemini och systerbyrån Backelite står bakom koncept, service design och UX för SLLs nya intranät som nyligen gick live för de 44 000 anställda.

Sedan i början av 2017 har Capgemini tagit fram idéer och utvecklat ett helt nytt intranät åt Stockholms Läns Landsting (SLL). SLL har gått från ett mer silo-baserat intranät, där varje förvaltning tvingades ha en egen ingång som ledde till mycket redundans (alla sidor låg under alla förvaltningar – alla men en egen huvudnavigering) till ett helt dynamiskt intranät som anpassas enligt användarna. Nu finns ingen redundans, eftersom sidorna är uppdelade i förvaltningssektioner. De förvaltningar som har samma info kan “tagga” sin förvaltning till samma sektion. Allt har gjorts anpassningsbart med prenumerationer etc.

Vi har mer på samma ämne:  2000 medarbetare på Green Cargo får ny digital arbetsyta byggd för fart

Backelite, capgemini, Intranät, react.js, sll Episerver, Headless / Decoupled CMS, Intranät, Nyheter, Offentlig sektor

Projektet bygger på den senaste Episerver-releasen och nyttjar populära, mobilanpassade och prestandafokuserade frontendramverket React.js för att snabbt och utan extra-laddningar ge medarbetarna all intern information.

Projektet har pågått fram till våren 2018 då innehållsarbetet slutfördes och en migreringsövning tog vid. SLL har nu tillgång till ett nytt, uppdaterat och användarcentrerat intranät med modern design som sammantaget kommer utgöra medarbetarnas nya digital kanal för effektivare samarbete och kommunikation.

Intranätprojektet kröntes med en vinst i Episerver Awards 2018 under tisdagskvällen. Där vann intranätet före Cloud Nine och Creuna som tävlade med Polygon Group respektive Swedbank Fastighetsbyrån.