Capgemini ser sig som 3:e parts-kurator inom CXM

In Check out/Kassasystem, Cloud / Förvaltning, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

”If you can’t aquire them all..”.

Sent in i matchen angående Customer Experience är Capgemini. Men konsultjätten har nu i maj definierat sin egen variant av kundupplevelsehantering som ”DCX, Digital Customer Experience”.

Det verkar som att förvärva mindre, hippa webb-, design- och digitalbyråer, som Deloitte gjort med Banyan Branch, Flow Interactive, Übermind, Monitor och Vision eller som Accenture gjorde med Fjord 2013 nu är ute.

Nu erkänner Cap istället att det är en omfattande grupp teknologier, specialister och fokusområden som behöver involveras i digitala projekt och istället tar Capgemini gärna på sig rollen som kurator av att välja och kvalificera alla dessa 5-10 3:eparts-programvaror och byråer som krävs per projekt.

I Capgeminis definition av begreppet ryms även att de tar på sig att definiera en kunds IP. ”IP” är förkortningen av klassiska Intellectual Property, men det är samtidigt en definition av Capgeminis nya sätt att se på framtagandet av traditionella IT-tjänster (utveckling) i kombination eller ersatta med rätt proprietära mjukvarulösningar under egna varumärken – som Salesforce, Adobe, Sitecore m fl större och mindre från CMS, CRM, DAM, etc.-kvadranterna.

Capgemini säger sig löpande värdera dessa externa mjukvaror och kombinera dem för bäst bruk inom ett projekt. Låter som just vad Gartner, Forrester och nu senast Gleanster och G2 Crowd gör.

För många, framförallt svenska, beställare rätt överflödiga, mellanfakturerande sysslor.

0st
jobbar inom Cap

Men å andra sidan är de som jobbar med Capgemini redan vana vid att de agerar som ett mellanskikt ovanför mer operativa resurser inom digitalt och webb.

De tidigare fokuset på Drupal har fått stå tillbaka på egna sajten och nämns numera knappt alls i egna informationen. Det lämnar man till nya lyckosökare som Intellecta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trafikverket handlar upp för 57 Mkr av Academic Work

Kommentarer

Leave a Comment