Castellum transformeras digitalt, börjar erbjuda förråd och magasinering via app

In CXM, Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Great Works och Making Waves produktägare och blivande VD Eva Sjökvist berättade under Webbdagarna 2018 mer om sitt innovations- och approjekt för välmående fastighetsbolaget och kunden Castellum.

Great Works har jobbat med fastighetsbolagets digitalisering och ”digitala transformation” via ett team på insidan i mer än två år. Projekten resulterade i en utmanare till Pelican och Shurgard Self Storage där Castellum med sina, för stunden, lediga fastighetslokaler testar att ge sig in i förråd/magasinering och lagerbranschen.

Allt via blivande företaget och appen Beambox. En digital tjänst där användares oanvända prylar (som borrar, bildammsugare och skidor) erbjuds temporär förvaring via en rörlig prismodell.

Castellum erbjuder via Beambox att:

  • Hämta och köra användarens alla oanvända prylar till den outnyttjade fastigheten/”lagret” med en egen transport från dörren
  • De fotar allt så det syns i appen för skadekontroll av hanteringen och försäkran att prylen kom fram
  • Användare lagrar därefter allt på plats, men kan via samma app och transport snabbt beställa hem prylarna med ett knapptryck.

På det sättet är de ett modernare alternativ till de tradionella aktörerna, menar Castellum. Slogan för Beambox är ”Så nära teleportering du kan komma” och målet är att alla användare ska kunna börja se på sin förvaring som att sakerna ”får nytt liv”. En genomsnittlig användare har bara 1 m2 förvaring per innerstadsetta menar Beambox.

Utöver att förvara prylarna vill Great Works  se det som att kunden även fått en ny digital plattform som möjliggör att lära sig och kontinuerligt addera flera kommande olika digitala konsumenttjänster.

Nu gäller det bara att inte Shurgard teamar upp med nylanserade appen Tiptapp (kopplar ihop privatpersoner med bil med de som vill flytta prylar/saker). Då försvinner snabbt en del av Beambox USP, dessutom troligtvis till en lägre kostnad.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.