Centra vinner 50 nya uppdrag, har 160 varumärken som kunder. Anställer från ledande Magento-partner

In Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som den uppmärksamme kunnat notera på MKSE.com har svenska Centra ökat rejält med sitt D2C och Digital Wholesale B2B e-handelserbjudande under pandemin. Inte färre än 50 nya uppdrag kunde räknas in under pandemins 2020. Det ger ett totalt kundunderlag om imponerande 160 e-handelsvarumärken för headlessaktören. Kundportföljen växte med hela 45 procent under 2020.

” – Efter att den första Covid-vågen lade sig har intresset för att bygga globala e-handelslösningar ökat exponentiellt. E-handelslandskapet har förändrats och vi ser nu att fler e-handelschefer, CIOs och CTOs nu vågar ta steget och går över mot en IT-arkitektur som är “composable” eller “best-of-breed”. Vi är väldigt [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]stolta över att så många fina varumärken vill samarbete med Centra för att skala globalt. Nu måste även vi skala internationellt om vi ska fortsätta uppnå våra tillväxtmål – det finns snart inte tillräckligt många varumärken kvar i Sverige och vi ska bli bäst störst och bäst i världen, punkt.”

Säger Martin Jensen, VD på Centra. Utöver de uppenbara behoven av lösningar för e-handel direkt mot konsument, har inställda mässor resulterat i en ökad efterfrågan på lösningar som digitaliserar försäljning mot återförsäljare vilket är en stor bidragande faktor till att Centras digitala lösning för wholesale, “Showroom”, har vunnit över så många kunder under året. Martin Jensen fortsätter:

“ – Wholesale, eller grosshandel, är ett affärsområde som ligger efter i digitaliseringen. Det har egentligen alltid varit lite obegripligt att man än idag reser till mässor över hela världen för att visa upp och sälja kollektioner. När dessa mässor nu är inställda behöver vi inte längre förklara varför varumärken som säljer mot återförsäljare bör digitalisera detta affärsben. På samma sätt som man idag säljer Direct-to-Consumer digitalt, kan man ju sälja “Direct-to-Retail”. Det är ganska uppenbart”.

När de summerar året visar det sig Centra gått live med drygt ett varumärke i veckan. Nu anställs Marc Dudmish, tidigare från globala Adobe Magento 2-ledande partnern Vaimo som VP of Customer Success hos Centra.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Fisker säljer bilar till svenskar på Contentful headless med Salesforce CRM och Workday