Cloetta en av årets största WordPress referenser

In DAM, Featured, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Precis innan året är slut släpps den kanske största WordPress referensen.

cloetta

Numera är det inte enbart sedan tidigare bloggfrälsta tidningsmakare (som Fokus och Aftonbladet), Sony Mobile (genom Bazookas arbete med Sony Ericsson), Resurs Bank, GB Glace, Vasakronan och webbansvariga med lägre budgetar satsar på CMS:et (RAÄ, Scouterna). Den ledande konfektyraktören Cloetta/Leaf (Ahlgrens bilar, julskum, Polly, Gott&Blandat) ansluter som en ny officiell PHP WordPress CMS 3.4.2 användare för hela externwebben.

Själva sajten? Manuell kombination av texterbjudande/carousel, puffar med olika ingångar, fet footer, ”Consumer contacts” i fokus och direktlänkade PDF för IR-material. Inget jätteavancerat men optimerat och tydligt. Produktsidorna jobbar med taggar och varje sida följs av några listor med annat efterfrågat material.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sida släpper nya digitala webbtjänster och portaler

De sportar Yoast WordPress SEO, Google analytics och en del skräddarsydda plugins.

Cloetta/Leaf har 2600 anställda och en omsättning på strax över 1 miljard. Detta måste ses som en av de absolut största svenska WP-referenserna till dags dato.

Eklips har varit delaktiga i strategi-arbetet.

Inga höjdarnyheter för Drupal-Sverige som länge avfärdat WordPress kapacitet att kunna hantera den här typen av webbplatser. Dessutom har de nyligen förlorat sin motsvarande referens av rang, Ericsson.com.

Tipstack till Björn Sennbrink.

Kommentarer

  1. Jag tappade fullständigt fokus på artikeln när jag såg att Kexchoklad ej fanns med som referensprodukt från Cloetta. Hujedamig.

  2. En fråga jag ställer mig är varför det finns en text på sajten som säger:
    ”Cloetta will not in any event allow any hyperlink to (any page of) the Site if the content, image or reputation of the referring website, in the opinion of Cloetta, is irreconcilable with the name, reputation, services or products of Cloetta or the information on or available through the Site.” ?

    Vi har väl kommit ifrån det där med att vi inte kan kontrollera varifrån en länk kommer? Någon med insyn i utvecklingsarbetet eller representant för Cloetta kan gärna svara på frågan.

    Och skulle det nu vara så att policyn på http://www.cloetta.com/en/about-the-website/website-policy/ skulle vara giltig bör den väl ligga som en popup innan besökaren ser själva sajten, ungefär som när vi registrerar oss för en webbtjänst och måste godkänna villkoren innan användning. Eller räcker det med en länk i sidfoten till policydokumentet?

  3. Verkar som att de kör Twitter Bootstrap också. En skum detalj är att de laddar den responsiva versionen av Bootstrap, men sajten är inte responsive… (kolla i huvudet efter bootstrap-responsive.css)

Leave a Comment