CMS marknaden ökar årligen med 14,5%, värderas till 58,6 mdr

In CXM, E-handel, Nyheter, Static Site Generator by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Det var ett tag sedan någon vågade sig på att förutspå den globala marknaden för digitala upplevelser och webbinnehållshantering, men nu har Research & Markets gjort det i nya rapporten ”Web Content Management Market by Solution, Services, Deployment Type, User Type, Verticals, Regions-Global Forecast to 2020”.

I 45 000 SEK rapporten anser författarna att bara CMS/WCM marknaden växer från 29,7 mdr SEK 2015 till hela 58,6 mdr SEK om fem år.

Det baserat på en årlig tillväxt om massiva 14,5%. Då CMS allena blir allt mindre sexigt, vart kommer då tillväxten ifrån?

0Mkr
i månaden väntas den globala CMS-marknaden öka med i värde

Forrester Research har i sin rapport från samma period, ”The State of Digital Experience Delivery, 2015”, berättat att CMS:en är långt ifrån utdöda trots att PIM (som Pimcore), e-handelsplattformar (som SAP hybris och Magento med inbyggda CMS) och Static Website Generators tar marknadsandelar.

CMS’en är fortfarande själva kärnan, det som förväntas driva och styra alla framtida digitala upplevelser och experiences. Ett område hela 60% av alla CXO’s inom tech, marketing och med affärsansvar fortfarande säger de vill prioritera 2015.

Som MKSE skrivit om de senaste tre åren är det även anledningen till att Adobe och Oracle fortsätter kasta miljarder på området med syftet att tar marknadsandelar.

Vi har mer på samma ämne:  Oracles nya CRM har AI-drivet säljstöd för att avsluta affärer snabbare

Kommentarer

Leave a Comment