CMS tillverkare tar över web2.0 bolag för funktionaliteten

In Nyheter, Wordpress by edenstromLämna en kommentar

Är det en trend vi ser? Bolagsförvärv är den nya vägen till kundernas hjärta vid CMS-upphandlingar. Fräscha web2.0-företag köpts upp och tjänsten integreras i CMS / ECM för att ge den bästa gränssnitts- och ramverksfunktionaliteten.

CMS-tillverkarna nöjer sig inte längre med samarbeten och att utvecklingen av samma funktionalitet överlåts till IT-konsulterna.

Amerikanska Automattic (ägare av WordPress) har på kort tid tagit över Polldaddy (snygg AJAX-baserad formulärmotor) och Intense Debate (intelligent och omfattande kommentarfunktion, som nästa blir som forumtrådar, tänk vBulletin). Förra året togs även Gravatar (hantering av avatarer, användares profilbilder) över.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023, flera eliminerade

I Sverige har ännu inga rena, nystartade Web2.0-bolag tagits över för att bli funktionalitet i ett CMS. Samarbete vart Polopolys väg för att integrera Bambuser-funktionalitet (live video). Snarlik är EPiServer Community 3’s uppkomst i somras, då EPiServer köpte upp Netstar.

Leave a Comment