Comhem byter plattform, släpper app för tidigt, kunderna rasar

In Android, Drupal, iPhone, Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

En Drupal 7 gäller då Comhem släpper sin nya Play-site Comhemplay.se. Comhem har gjort om på flera sätt då CoreMedia äntligen börjar överges av bolaget.

Den responsiva nya sajten har ”iTunes-upplägg”, högupplöst content samt ett nedanförliggande ikonmanér som skickar ut beökare till fyra sociala nätverk (som en Google+ sida som inte uppdaterats på 13 månader!).

Och det är minst sagt en miss att släppa Flash-innehåll q3 2015 då Sveriges största browser övergett formatet vilket resulterar i trista, överliggande varningsmeddelanden samt tvingar Comhem till ett mindre välkomnande meddelande vid första besök.

0, 1%
använder Chrome i Sverige mot Safaris 18,5% på andra plats i aug 2015 enl Statcounter
Lösningen är egenutvecklad med lite hjälp från externa konsulter.

Comhem har annars just nu problem med att släppt sin app för play-tjänsten för tidigt. Den ska vara i alltför ofärdigställd beta enligt användarna. De saknar tidigare enormt smutskastade Tivo. Tivo ska finnas med på nya Comhemplay.se, men är inte heller här släppt ännu.

För två år sedan släpptes en numera övergiven Tivo-sajt från Comhem.

Och det skulle lika gärna kunna varit en Drupal 8 här. För angående världens mest försenade CMS, Drupal 8, så har grundaren Dries just i natt gett OK till ”avancerade utvecklare” att börja förbereda migrering av Drupal 8. En lansering som tidigare i år kallas för:

”- The most important release in WCM history”

av Acquias marknadschef, förvisso.

Skriv upp dig för veckovis insider nyheter
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  CoreMedia köper upp två företag inom personalisering och chatbotar

Kommentarer

  1. Just det, så har @comhemab lyckats med konststycket att fellänka sin egen Facebook-sida (där kundtjänsten praktiskt återfinns) på sajten. Samt placera dela-knappen direkt under inloggningsfunktionen så den kan misstas för Facebook-login (som de flesta konkurrenternas Playtjänster erbjuder).

  2. Haha… Comhem alltså… jag vet inte riktigt hur jag ska kommentera detta på ett sansat sätt… Grejen är att jag tillhörde den lilla skaran av nöjda (sic!) Tivo-kunder. Jag är en av de där old school-tittarna som faktiskt gillar tablå-tv (passande nog Comhems primära målgrupp). En av de största fördelarna med just Tivo-boxen var ju att smidigt kunna hantera inspelningar och önskelistor med hjälp av mobilappen/webben på distans, att slippa sitta rakt framför dumburken med fjärren i handen. Visst var gränssnittet yvigt och ibland lite segt, det lämnade mer att önska. Men vad gör kundorienterade (obs! ironi) Comhem då? Jo, de stänger resolut ned de enda användbara funktionerna från både webben och apparna. Den enda fördelen är att sedan Comhem gjorde om och fel, så har mitt tv-tittande minskat. Drastiskt.

Leave a Comment