CommunityOfSweden.com på EPiServer Relate+ 2.0 framhetsad, imponerar inte

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

CommunityOfSweden.com på en av de ovanliga EPiServer Relate+ 2.0 plattformarna är en så pass välkänd satsning att den nya versionen av bl a Circuit förtjänar en egen, skärskådande post.

Som Tommy nämnde vart det Facebook Connect och communityregistrering i fokus för Visit Sweden-satsningen. I nästan ensamt fokus visade det sig. Kanske något som behövdes (enbart 4000 medlemmar i november 2008, 50% av forumen inte uppdaterade på en månad)?

Bredvid en stor Youtube som innehåller en introduktion som är någon typ av blandning av Lowe Brindfors SAAB Changing Perspectives och Kristin Heinonen och Tomas Wennströms Sydsvenskan.se-bidrag återfinns ett mycket stort vitt registreringsformulär. Bredvid det en Facebook Connect.

Connecten öppnar däremot upp i helskärm i Explorer, Firefox och Chrome och det är nästan omöjligt att hitta Allow-knappen. Lite lustig hantering. Jämför med t ex Janrains trevliga lightbox-lösning som dessutom erbjuder fler oAuth-val (Google, MSN, Twitter).

Innan inloggning finns flera foton som liksom i v1.0 går att sortera på årstider. Trevligt. Efter du kommit in då?

  • Mina konton synkades inte vid inloggning, vilket brukar vara ett absokut krav vid user stories som ska täcka Facebook Conncet-implementationer/uppgraderingar.
  • Det finns reklamplatser, men utan reklam men bara AdTech-information.
  • Strukturen verkar fått ligga kvar. EPiServer Community 3 standardmall upplägg.
  • Den nya EPiServer Community 4-sökningen (som lustigt nog inte funnits i tidigare versioner) ligger i topp. Dock har den inte [Return]-tryck associerad utan ett klick krävs för att aktivera sökningen.
  • Topplogon länkar ut till VisitSweden, vet inte om jag tycker det var så logiskt.

Några user stories hanns inte med. Friend suggestions samt Photos you might like.

Och det märks det har hetsats en del inför lansering. Fotona dominerar nya versionen av CommunityOfSweden, och det var väl de som fungerade bland användarna (se kommentarer)? Nu nästan tre år senare kan man tycka att en helt ny version av CommunityOfSweden borde rannsakat sig själv mer.

För forumen är fortfarande mycket inaktiva (en handfull svar på en månad!) och grupperna känns lite som kaka på kaka när de inte lever (135 grupper, många med 1-2 medlemmar).

Nej, tiden har sedan länge sprungit ifrån denna typ av communitysatsningar. För ägarna gäller det 2011 att fokusera på det content som fungerat för medlemmarna och våga lämna den styrande CMS/community-produktens OTB-egenskaper (som fortfarande sträcker sig 7-8 år tillbaka till StarCommunity 1 och 2-tiden).

Leave a Comment