Consid fick i uppdrag att digitalisera och säkra upp kundresan för Bilprovningens 100 stationer

In Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Bilprovningens CIO Niklas Stragne har nyligen handlat upp ny digitaliseringspartner för en förbättrad digitaliserad kundresa. Även i omnikanal. Det blev niofaldiga Gasell-bolaget Consid som vann upphandlingen. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

” -Bilprovningen strävar efter att ha ett modernt och flexibelt system som samtidigt garanterar stabilitet och säkerhet. Vi bedömer att ett samarbete med Consid ger bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta vår digitaliseringsresa, där vi effektivt utvecklar våra digitala tjänster för kundens bästa.”

Säger Niklas Stragne, CIO på Bilprovningen. Bilprovningen (AB Svensk Bilprovning) har runt 100 stationer från Skurup till Gällivare och nära 600 medarbetare. Bilprovningen omsatte år 2021 drygt 710 Mkr med en EBIT om 13,7 procent.

”-Det känns otroligt spännande att få vara med och modernisera Bilprovningens it-system. I detta första skede handlar det om applikationsförvaltning, applikationsutveckling och konsulttjänster. Bilprovningen ska ligga i framkant när det gäller digitaliseringens möjligheter. Det handlar om att gynna samhällsutvecklingen.”

Säger Peter Hellgren Consids vd. Bilprovningen har tidigare byggts på bl a Sitevision CMS av EdgeGuide.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NCC handlar upp omfattande Digizuite av Consid för effektivisering, efterlevnad och automatisering