Coronakrisen ger e-handel i fast-forward, nya Fjällräven live på 120 dagar

In Optimizely/Episerver Commerce, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

E-handelsprojekten verkar drivas snabbare från ax till limpa under Coronakrisen. Flera svenska produkttillverkare har påpekat hur deras kunder kommit att kräva en snabbare omställning sedan i mitten av mars och dessutom verkar flera projekt ha startats upp i bristen på handel i andra kanaler (främst retail). Men de projekt som startas upp sjösätts även snabbare än vi är vana vid. Tidigare monoliter och e-handelsbjässar som planeras in under flera år framöver ersätts av lanseringar på 90-120 dagar.

Så även för klassiska och välkända Fjällräven, ett av Fenix Outdoors varumärken. De ska ha gått live på sin nya Episerver Commerce inom loppet av 4 månader.

“ – När Fenix Outdoors AG bestämde sig för att centralisera alla kanaler, B2B och B2C i en enda digital lösning så förstod vi att det skulle bli en utmaning. Vi valde Episerver som en central plattform för våra digitala upplevelser, och tillsammans med vår partner Luminos Labs lanserade vi Fjallraven.com.”

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här
Säger Nadir Ali, Head of Digital, Fenix Outdoors AG. Den nya lösningen är integrerad med inRiver PIM (Product Information Management) och är byggd med en öppen API-arkitektur för att stödja behovet av potentiella framtida integrationer.

” – Episervers flexibilitet att hantera flera varumärken och sajter i en lösning och katalogstruktur över flera språk och länder i en enda användarvänlig lösning, är en styrka för oss när vi blickar framåt mot nya lanseringar framöver.”

Fortsätter han.

Oakwood stod för e-handelskoncept och design så sent som för 1,5 år sedan. Fjällräven är tillbaka på Episerver efter en vända på Adobe Magento. De bytte e-handelsstrategi för runt 6 år sedan och satsade ett tag på Magento av Vaimo efter att tidigare legat på Episerver (då av Cloud Nine). Fjällräven valde även API- och Headless fokuserade ehandelstillverkaren Occtoo och bolagets personaliseringsteknik för sina ”experience API”-drivna omnikanalsatsningar tidigare i år.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss