Costco.se har öppnat, lockar med gratis korv för nya svenska medlemmar

In CRM Customer Relationship Management, E-handel, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Mitt i allt mörker med retail-kaos och butiksnedläggningar är det lätt att glömma att 288 000 man stora Costco är klara med sittvaruhusbygge i Arninge utanför Stockholm. Samt att man i dagarna berättade att det öppnas en nytt varuhus i Bernstorp i Malmö. En andra etablering i Sverige. Handelsområdet i Bernstorp ligger cirka 15 minuter från Malmös stadskärna.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

För svenskarna lockar Costco med ett ”familjemedlemskap” med erbjudanden och tillgång till alla 830 varuhus. Medlemskap kostar 500 SEK/år, för det bjuder Costco initialt på en gratis korv.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Centra och Shopify dominerar i "perf" e-handelsmätning, tio ggr snabbare än SAP

Svenska https://www.costco.se är en del av den internationella SAP Commerce Cloud (hybris) e-handelslösningen som först installerades redan 2012. För USA ska det enligt svenska representanter vara en HCL Commerce (ex-IBM Websphere Commerce) som gäller.

Den svenska lösningen från SAP ersatte en på den tiden en tidigare egenbyggd Costco.com e-handel. Den tio år gamla SAP-e-handeln ligger sedan 2014 (!) på Google Cloud Platform och i GCP molnet med flera olika typer av stöd. IT-bolaget Reply är implementationsansvariga tillsammans med Costco själva.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  KungSängen växer till 50 butiker, bygger nytt omnikanalerbjudande med SAP

Som analysstöd i Sverige använder Costco bl a Naver Analytics.